Πα. Μαρ 14th, 2025

Υλικά

  • 100 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. σπανάκι
  • 75 γρ. τυρί κρέμα
  • Ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμονιού
  • 75 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένος σε φέτες
  • Λίγο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2

Ταυτόχρονα, ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε το σκόρδο για 1- 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, το ξύσμα και το χυμό μεμονιού και λίγο μαύρο πιπέρι.

Βήμα 3

Σουρώστε τα ζυμαρικά, αλλά κρατήστε μερικές κουταλιές από το νερό τους.

Βήμα 4

Προσθέστε τον σολομό, τον βασιλικό και τα ζυμαρικά στη σάλτσα, μαζί με το νερό. Ανακατέψτε και αλατοπιπερώστε, ανάλογα με τη γεύση, πριν σερβίρετε

ΠΗΓΗ newsbeast.gr